Henkies blog!



31 december 2019 - Vuurwerk
Al meer dan 50% van de bevolking vindt dat het afsteken van vuurwerk door particulierern wel mag worden afgeschaft. Ik ga door zolang het kan. Dit leverde weer veel vertier op!





31 december 2019 - Klussen klussen klussen
Gisteren vuurwerk gehaald en alvast de eerste zakken puin weggebracht, daarna verder gegaan met het slopen/strippen van de haard...





29 december 2019 - Wat eten we vanavond
Pommes Anna: schijfjes koolrabi en aardappel met boter, knoflook en rozemarijn, gebakken in een muffin vorm. Als bijgerecht bij gebakken hertenbiefstukjes en Chinese kool uit de oven.





28 december 2019 - Wat eten we vanavond
Omdat Monique langs kwam (Patrick is zoals gebruikelijk weer aan het skiën tussen kerst en Oud&Nieuw) een lekker receptje uit de Delicious: makreelfilets in Chinese kool, met wat kool uit de oven ernaast en krieltjes met een sinaasappel-paprika saus. Als toetje ook al eentje uit de Delicious: ricotta-amandelpudding met rozijnen. Wel een lekker dessert maar erg machtig.





28 december 2019 - Klussen klussen klussen
Dan eindelijk eens begonnen aan de laatste grote klus: de woonkamer. Eerst maar eens in tweeën gedeeld met een stuk plastic zodat ik de haard kan gaan slopen.





20 december 2019 - Wat hebben we voor toetje
IJs met geflambeerde bramen. Kersen had ik niet, maar die bramen uit de vriezer doen het net zo goed! Smerig lekker zeg.





19 december 2019 - Wat eten we vanavond
Een receptje van Sergio Herman uit de Delicious van december 2019: zeebaars (niet te zien op de foto) onder een laagje dungesneden aardappels en met olijven, geconfijte knoflook en paprika, uitjes, pijnboompitten en tijm en rozemarijn, gegaard in de oven.





19 december 2019 - Latte art
Lukt niet altijd evengoed, maar vandaag prima!





19 december 2019 - Brownies
Tijdens het opruimen van de kast kwam ik nog een blik cacaopoeder tegen dat wel een keer op mocht. Dat werden dus brownies met het recept van mixed kitchen.





14 december 2019 - Wat hebben we voor toetje
Een receptje uit de Delicious: mascarpone-slagroom-gelatine bombe met koekkruimels en warme bramensaus. (Hmmmmmmm...)





14 december 2019 - Wat eten we vanavond
Alles zelfgemaakt: viskroketjes (met kabeljauw), Mexicaanse broodjes en witlofsalade (naar een receptje van internet).





12 december 2019 - Wat eten we vanavond
Groentesoep met een enorm assortiment aan groene groenten: spinazie, broccoli, courgette, bleekselderij, venkel en nog wat kikkererwten. Afgemaakt met wat Griekse yoghurt met basilicumolie en een paar blaadjes basilicum.





08 december 2019 - Wat eten we vanavond
Het is nog geen kerst, maar het aantal gerechten met wild loopt op (vast door die 4 kilo hert van koopeenhert.nl...): een wildstoofpot met gestoofde appeltjes en knolselderij frietjes. Hmmm!





08 december 2019 - Kerstboom
En dan nu helemaal opgetuigd...





07 december 2019 - Kerstboom
Dit jaar werd hij afgeleverd aan huis. Lekker makkelijk. Nu even laten acclimatiseren en dan volhangen met ballen.





30 november 2019 - Wat eten we vanavond
Salade met knolselderijreepjes uit de oven, spinazie, basilicum, granaatappelpitjes en hazelnoten. Lekker bij een hertenbiefstukje...





25 november 2019 - Oranje
Volgens de Metro zouden 200 gebouwen in Nederland oranje kleuren als aandacht voor geweld tegen vrouwen. Ik was in Utrecht en zag er eentje...





23 november 2019 - Wat eten we vanavond
Een receptje uit het november nummer van de Delicious: bleekselderij met serranoham en mosterdsaus uit de oven. Mjam.





23 november 2019 - Wat eten we vooraf
Soesjes met geitenkaascreme.





23 november 2019 - Cactus
Heel florissant ziet de cactus er niet uit, maar hij blijft stug doorbloeien en geweldige bloemen geven.





17 november 2019 - Wat eten we vanavond
Linzenballetjes met groenepepersaus, rozemarijnaardappels uit de oven en nog wat overgebleven stoofkweepeertjes.





16 november 2019 - Wat eten we vanavond
Biefstuk met champignons en cantharellen, focaccia met pistaccio's en stoof-kweeperen. Gezellige kaarjes, lekker wijntje erbij, wat wil je nog meer?





16 november 2019 - Sinterklaas...
...was in de stad en hij had blaaspieten meegenomen. In Gouda blijkbaar geen "roetpieten"...





15 november 2019 - Wat eten we vanavond
Door een vergissing van mij vanavond een Thaise salade: sla, mango, avocado, rode ui, taugeh, cashews en dressing. Die hoorde eigenlijk bij de biefstuk op zaterdag, maar nu hebben we hem maar gegeten bij butter chicken ("buiten beeld").





05 november 2019 - Wat eten we vanavond
Courgettecappuccino: corgettesoep met geklopte room. Heb ik al eens eerder gemaakt, maar blijft leuke plaatjes opleveren...





03 november 2019 - Wat eten we vanavond
Een interessante Indiase/Mediterrane blend van curry met gegrilde halloumi. Erg lekker, die houden we er in!





01 november 2019 - Klussen klussen klussen
Van ex-collega Margreet kreeg ik de vraag of er niet meer geklust werd: er waren de laatste tijd geen verwijzingen meer op de website. Dat klopt, er is nog 1 grote verbouwing gepland maar daar zie ik wat tegenop. Maar ik ben wel bezig geweest met het verven van diverse delen van het huis in september en uiteraard moet er ook af en toe nog wat gerepareerd worden: de toiletrolhouder in de badkamer was van de tegels afgekomen. Die zat geplakt en dat ging lange tijd goed, maar nu was ie er al 2 keer vanaf gekomen, dus tijd om het dan maar met wat schroeven vast te zetten. Ongelooflijk hoe snel je badkamer dan verandert in een chaos: je hebt een boormachine nodig en o ja ook nog een verlengsnoer en o ja waar heb ik die boortjes en dan heb je nog schroeven nodig en o ja ook nog pluggen en ja dan nog weer een hamer om die pluggen in de muur te krijgen en een schroevendraaier voor die schroeven, een stukkie tape om op de gladde tegel te plakken opdat de boor niet uitschiet, een inbus sleuteltje om de houder vast te zetten, en een en en en... Ook in de kelder waar alle gereedschap en dozen met schroeven etc staan wordt het in een mum van tijd een puinhoop. En dat allemaal voor het boren van 2 gaatjes... Enfin dat ding hangt weer, ditmaal voorgoed hoop ik...





29 september - 26 oktober 2019 - Australië
Voor onze vierde trip naar Australië reden we van Darwin naar Adelaide, grotendeels de Stuart Highway en dezelfde route die de Solar World Challenge auto's ook in oktober 2019 reden. We startten met een stop-over in Singapore voor 1 dag en vlogen daarna naar Darwin, waar we 1 nacht in een luxe villa zaten en de volgende dag de camper ophaalden bij Apollo. Hoewel het een wat oude camper was, met enkele gebreken (waarvoor we nog 10% compensatie kregen na enkele klachten van ons) reden we hiermee naar Kakadu Park (wandelingen, river cruise, falls), Mataranka (hot springs), Tennant Creek (rotsen, wandelingen), Alice Springs (reptile center, East en West MacDonnell ranges, wandelingen, pools), Coober Pedy (opaalhoofdstad van de wereld), Barossa Valley (weinig wandelen, veel wijn proeven...) en tenslotte Adelaide (strand, stad, wandelingen, Zoo, terrasjes...). Het weer werkte mee: afgezien van wat regendruppels in Singapore en midden in de woestijn (!), hebben we bijna voortdurend een strakblauwe hemel gezien met slechts af en toe wat wolken. In Kakakdu en Alice Springs reikte het kwik enkele keren tot 40 °C en in Adelaide was het op het einde uitzonderlijk warm voor het lenteseizoen met 37 °C. Dat was wel wat warm, maar daar hadden we dan ook om gevraagd. Het is helaas alweer voorbij en de volgende keer gaan we 2 maanden, want bijna iedereen die we tijdens de vakantie tegenkwamen was bezig met een langere vakantie dan wij...





25 september 2019 - Focacciaatjes
Twee focaccia's om uit te delen morgen op het afdelingsuitje.





25 september 2019 - Wat eten we vanavond
Zeebaars uit de oven, met aardappels, venkel en tomaat.





22 september 2019 - Wat eten we vanavond
Ricottakoekjes (met spinazie en munt) met sugar snaps en avocado.





14 september 2019 - Weekend Den Haag
Voor onze trouwdag een weekendje Den Haag: hotelletje, eten bij Calla's (1 Michelin ster) en een bezoek aan Escher in het paleis, waar ik al een tijdje naar toe wilde gaan. Perfect gepland met dat zomerse weer erbij! Ik had me niet gerealiseerd dat het vlak voor Prinsjesdag was, dus we kwamen telkens stoeten met paarden en wagens tegen, die bezig waren met een generale repetitie. We zaten in de stad, maar het rook af en toe alsof we in de provincie zaten met die "horse manure" overal...





14 september 2019 - Granaatappel(tje)
We hebben al jaren een granaatappelstruikje, maar meestal blijft ie erg klein en verdwijnt zo ongeveer in de winter, maar dit jaar bevalt het weer hem erg goed en doet ie zelfs zijn best om een heus granaatappeltje te vormen. Daar zal het seizoen wel te kort voor zijn, maar toch benieuwd wat dit oplevert!





11 september 2019 - Wat eten we vanavond
Een fleurige salade met sla, mango, kerstomaatjes, grapefruit partjes, avocado en gewokte garnalen. Lekker met een dressing van rode ui, olie, azijn, honing en mosterd.





06 september 2019 - Vogel
Tenminste, de afdruk van een vogel tegen de ruit. Cristel dacht al, "wat hoor ik toch?". Misschien onze schoonmaakster vragen de ruiten niet zo schoon te maken?





01 september 2019 - Wat hebben we voor toetje
Hier dan dat recept met kweepeer, afkomstig van kweepeer.nl: schijfjes kweepeer in een suikersiroop, met de schillen en de klokhuizen er bovenop, 4 uur in een oven op 140 graden. De schijfjes kleuren dan vanzelf rood, net als stoofpeertjes. De kweepeer blijft echter wat steviger dan stoofpeertjes. Lekker met een bolletje slagroomijs...





01 september 2019 - Wat eten we vanavond
Zeebaars in filodeeg. Tevens gevuld met bosui, paprika en citroen.





01 september 2019 - Hellup
Die hazelnoten staan netjes te drogen in de vensterbank, maar die gigantische hoeveelheid kweeperen zijn we niet meteen kwijt. Eén receptje van internet ga ik wel even proberen, maar dan zijn er pas 5 op! Daarom maar een zooitje geschild, in plakjes gedaan en even kort gekokt, zodat ze in de vriezer passen om later te verwerken, maar wat doe ik met die andere helft? Ook maar weer eens wat collega's vragen...





31 augustus 2019 - Herfst 2
Een groot deel van de vijgen zit nu in de vriezer en de laatste overrijpe exemplaren trekken grote hoeveelheden vlinders aan, die rustig blijven zitten om even te poseren!





31 augustus 2019 - Herfst
In september kunnen de appels geplukt worden, maar helaas heeft 1 tak van de appelboom het begeven doordat deze te zwaar is geworden. Dan maar vast wat kleinere appeltjes oogsten. Ze smaken verder wel goed, dus ik kan er vast wel wat kwijt aan de collega's...





30 augustus 2019 - Kweeperen
Het is een groeizaam jaar, alle fruitbomen in de tuin geven veel en grote vruchten. Zo ook de kweepeerbomen: we hebben nog niet eerder zo veel en zo grote kweeperen gehad als dit jaar. Receptje volgt...





27 augustus 2019 - Wat eten we vanavond
Lekker buiten eten: een quiche met gerookte forel en kerstomaatjes.





25 augustus 2019 - Wat hebben we bij de koffie
Een interessant taartje met vijgen en hazelnoten uit eigen tuin. Jummmm...





23 augustus 2019 - Wat eten we vanavond
Een lekkere frisse salade met verse vijgen uit eigen tuin, mozzarella, ham en rucola en verschillende kleuren basilicum, ook al uit eigen tuin.





18 augustus 2019 - Wat eten we vanavond
Zeebaars met venkel. olijven, kerstomaatjes en citroen uit de oven.





17 augustus 2019 - Wat eten we voor toetje?
Omdat er genoeg appels van de boom komen (ik moet alleen die kraaien en gaaien uit de boom zien te houden...) een tarte tatin met rozijnen in sinaasappellikeur en gekarameliseerde suiker gemaakt. Of ie lekker was? Tja, hij is al op...





09 -16 augustus 2019 - Lesbos
Lekker een weekje zon en warmte tussendoor. We zouden eigenlijk met de cabrio en de tent naar Frankrijk of Zuid-Duitsland trekken, maar gezien de weerberichten besloten we toch maar voor een vliegvakantie. We zaten in Mare Studio's in Plomari, de ouzo hoofdstad van Griekenland. Dat betekende dus twee maal een bezoek aan twee verschillende "ouzo Musea". Gewoon productielocaties van Barbagianni en Isidoros Arvanti - Ouzo of Plomari... Daarna kon je uiteraard even proeven van hun ouzo en konden wij lekker lunchen aan het strand van Agios Isidoros. Ook twee wandelingen in de buurt van Plomari eindigden uiteraard op terrasjes met een ijsje of een lekkere Griekse snack. We hebben genoten van het lekkere weer: de hele week onbewolkt en temperaturen van 32-35 °C. Jammer als je dan weer thuis komt in de regen, met temperaturen van ca 17 °C... Nou ja, we kunnen er weer even tegen!





06 augustus 2019 - 28 minuten en 55 seconden
Ja ha!!!! Eindelijk weer eens een record gereden met de Audi. Nu deze week ook de bouwvak is begonnen was het rustig genoeg en kon ik eindelijk eens binnen 29 minuten van huis naar het RIVM rijden. Er kan nog iets af: alle stoplichten stonden wel op groen, maar op de snelweg moest de cruise control er even af vanwege wat tragere figuren op de linkerbaan en in Bilthoven zat ik achter iemand die zich wel heel netjes aan de snelheidslimiet hield... Nou moet ik geloof ik tracteren op het werk, aj, aj ,aj...





05 augustus 2019 - Pruimentaartje
We hadden toch genoeg pruimen, dus nu eens een "omgekeerde" pruimentaart. Uit een Duits recept, waar ze amandelmeel en kwark in het beslag deden. Kwark had ik niet, maar Skyr deed het ook wel, vonden we.





04 augustus 2019 - Wat hebben we voor toetje
Amarettini koekjes met sinaasappelsap en een borrelglas Grand Marnier als bodem... Daarbovenop mascarpone-slagroom. Met aalbessen en suiker als topping.





04 augustus 2019 - Wat eten we vanavond
Casserol met hertenpoulet, broccoli en aardappelpuree.





03 augustus 2019 - Hellup
De laatste pruimen komen net van de boom als de bramen al weer geplukt moeten worden (5 potten jam staan al weer klaar), de vijgen in een rotvaart rijpen (5 bakjes gekarameliseerde vijgen in de vriezer...) en de appels ook nagenoeg plukklaar zijn. Ik kan het nauwelijks bijbenen dit jaar!





01 augustus 2019 - Wat eten we vanavond.


Een soort "Pasta Pizza": bodem van tagliatelle, daarop tomatensaus, paprika, mozzarella en plakjes chorizo.





31 juli 2019 - Latte Art
Al zeg ik t zelf, dat appeltje heb ik toch wel redelijk onder de knie...





29 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Van Pa hadden we een paar lekkere makreeltjes gekregen. Die gingen de oven in met een Indonesisch kruidenmengsel.





21 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Tapas. Salade van tuinbonen met spek en chorizo. Witlofschuitjes met ansjovis en kappertjes. Aardappelrolletjes uit de oven met Serrano ham en salie. Nog wat sla erbij en uiteraard een lekker wijntje!





20 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Thaise salade en rum. En rum is Thais voor varkensgehakt in een knapperig nestje van ei/omelet. Grappig en uiteraard erg lekker...





15 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Courgette uit de oven met geroosterde pijnboompitten, rucola, feta en boursin. Hmmmmm...





14 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Zeebaars uit de oven met tomatenpesto. Lekker met een frisse salade van komkommer, tomaat, paprika, bosui, knoflook, olijven en kappers.





14 juli 2019 - Pruimen
De pruimen gaan nu hard. Alvast een vergiet vol geplukt en 5 potten jam er mee gevuld. Volgens mij was het maar 10% van wat er nog hangt, dus dat belooft wat...





13 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Västerbottenpasteitjes. Deegbodem met aardappel, broccoli en prei, een kaas/room/ei mengsel en een topping van tomaat, rode ui en Griekse yoghurt. Echte Västerbottenkaas had ik niet, maar volgens het recept kon je qua benadering ook Parmezaan mengen met Cheddar. Nou ja, Cheddar had ik ook niet, maar Goudse licht belegen vond ik daar wel weer bij in de buurt komen... En de bodem moest van speltdeeg gemaakt worden. Tja, lang verhaal kort: dat had ik ook niet, dus maar wat gemengd wat ik toch kwijt moest. Dus dat werd een laatste beetje volkorenmeel, een zakje havermout en gewone patentbloem. Na mengen met kokosvet hoefde ik er geen water meer aan toe te voegen en zakte de deegbodem een beetje onderuit in het pannetje. Het klopte kortom van geen kanten, maar het smaakte (uiteraard) prima!





12 juli 2019 - Pannetjes
Van Paul en Jenneke heb ik een paar gietijzeren pannetjes op houten plankjes gekregen. Vandaag maar eens in de oven geschoven met een zalmfilet en tomaatjes en olijven er bij.





07 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Pizza prosciutto crudo e funghi...





06 juli 2019 - Wat eten we vanavond
Quiche met spinazie en geitenkaas. Zag er goed uit en smaakte nog beter...





05 juli 2019 - Berenklauw
Ik kreeg een leuke plant voor mijn verjaardag van Lia, Bart, Igor en Marianne, maar wist eigenlijk niet welke plant dit was. Volgens Cristel is het een stekelige berenklauw. Niet giftig, maar staat ontzettend gaaf in de nieuwe bloempot op het terras, vind je niet?





29 juni 2019 - Verjaardag
Lekker weertje op mijn verjaardag: 32 °C... Om de gasten tegemoet te komen alvast een zeiltje gespannen om wat schaduw te geven. Het hielp wel, maar uiteindelijk werd er wel aardig wat water (en bier) gedronken...





25 juni 2019 - Efteling
Het zal meer dan 40 jaar terug zijn geweest dat ik voor het laatst in de Efteling was. Nu met een centrumuitje konden we in alle attracties die we wilden doen. De drukte viel ons mee, waarschijnlijk door de hoge temperaturen van ca 35°C. Nou ja en ik vind de wildwaterbaan al heftig genoeg dus de eventuele wachtrijen bij de Baron en andere achtbanen heb ik overgeslagen. Des te meer tijd voor een koud biertje op een van de terrasjes...





24 juni 2019 - Frambozen
Lijkt misschien niet veel: 220 g frambozen van de struik achterin de tuin, maar toch mooi de grootste opbrengst tot nu toe en de helft moet nog geplukt worden. Volgend jaar vast nog meer, dat spul woekert als een gek achterin de tuin.





22 juni 2019 - Asperges
En voor de laatste keer dit jaar: asperges met beenham en roerei met bieslook.





15 juni 2019 - Asperges
Dit keer gegratineerd in de oven, met garnalen, champignons en peterselie.





15 juni 2019 - Nat...
Wat heet! Na die wolkbreuk op vrijdag en een hele nacht regen hebben we weer eens een gratis zwembad gekregen. Hopelijk betekent dat lekker sappige appeltjes uit de appelboom...





14 juni 2019 - Cactus
Grappige cactus: staat het hele jaar netjes voor t raam, totdat er in een paar weken een enorme stengel met bloempjes uitgeperst wordt. Je ziet m per dag groeien!





31 mei t/m 11 juni 2019 - Mallorca
Dit keer waren we tussen Hemelvaart en Pinksteren op Mallorca. Genoten van het middeleeuwse huis met prachtige sinaasappelboomgaard (elke ochtend verse sinaasappelsap...). Genoten ook van de wandelingen, die natuurlijk telkens beloond werden met ijs of tapas (of allebei...). En uiteraard genoten van het mooie weer (geen spatje regen, 's middags tussen 24 en 29 graden) en de heerlijke terrasjes met lekker eten en drinken. En Cristel had een prima spot gevonden op 100 meter van de bakker, het pleintje met de supermarkt en terrasjes en de straat met de restaurantjes. Jammer, maar het is helaas al weer achter de rug...





30 mei 2019 - Keramiekmarkt
Zoals gebruikelijk op Hemelvaartsdag was er weer eens een keramiekmarkt in Gouda. 's Ochtends regende het, maar in de middag brak de zon door en kon ik nog wat zonnige plaatjes schieten. Uiteraard was er nog tijd om even lekker op het terras te genieten van een witbiertje en een club sandwich!





27 mei 2019 - Wat eten we vanavond
Bloemkool uit de oven met ras el hanout kruiden, rucolasalade met granaatappelpitjes, pijnboompitten, platte peterselie en feta, en een volkoren focaccia.





26 mei 2019 - Asperges
Dit keer een aspergesoufflé met Hollandse garnalen, frietjes en gewokte zeekraal.





26 mei 2019 - Tuin
Tja, soms kom je er achter dat je de tuinindeling toch anders wil hebben. Dan moet je maar wat graszoden steken, en de boel opnieuw inrichten. Op termijn moet dit een groter terras worden. Nu hou ik er even mee op: spierpijn gekregen door het loskloppen van het zand onder die graszoden. (Ja ik weet het, ik ben een mietje...)





18 mei 2019 - Asperges
Met beenham, krieltjes, zeekraal en een eitje. Yum!





18 mei 2019 - Borrel
Vijf voor vier? Tijd voor bier! Even lekker een drankje en een hapje na wat onkruid wieden in de tuin. Proost!





13 mei 2019 - Asperges
Ditmaal in de soep: aspergesoep met krab, bosui, knoflook, sjalotjes, ei en peterselie. Natuurlijk wel met echte krab i.p.v. die rare surimi sticks, zoals het recept aangaf.





12 mei 2019 - Wat eten we vanavond
Reebiefstukpuntjes in spek, met tomaten, olijven en sjalotjes uit de oven, met een frisse witlofsalade en een gepofte aardappel. Nu zijn we op de helft van dat Oostvaardersplassenreetje (3 x woordwaarde!).





11 mei 2019 - Vaatwasser
Ken je dat? Bestel je wat nieuwe rekjes voor je vaatwasser omdat die stalen rekjes na 16 jaar een keertje doorgerot zijn, breken die plastic klemmetjes waar die rekjes in zitten af tijdens het monteren! Natuurlijk ook 16 jaar oud, dus bros (en misschien had ik er ook wat teveel kracht op uitgeoefend...). Nou ja, 12 euro verder voor 3 nieuwe klemmetjes draait de vaatwasser weer als een tierelier...





04 mei 2019 - Asperges
Dit keer met fussili, garnalen, zalmsnippers, spinazie en een roomsausje. Hmmmm...





04 mei 2019 - Broodje
Oh, de geur van versgebakken brood in de morgen! Ik had de broodbakmachine geprogrammeerd om rond 10u een volkorenbrood met gedroogde abrikozen op te leveren. Toen ik om half acht even wakker was dacht ik dat de buurman weer eens bezig was om herrie te maken. Het leek wel of ie iets in elkaar stond te beuken. Toen ik rond half tien weer wakker werd bedacht ik me dat ik de broodbakmachine had gehoord. Die heeft altijd al wat lawaai gemaakt, maar de laatste tijd lijkt het wel of ie zichzelf van kant wil maken, zo'n herrie maakt ie met die kneedhaak! Maar ja, die geur van versgebakken brood in de morgen...





01 mei 2019 - Wat eten we vandaag
Helaas dat was ons laatste pakketje zeebaars uit de vriezer. Nu wachten of er weer nieuwe vangst bijkomt. Dit keer hebben we het visje gebakken in de boter en er krieltjes en sla met avocado bij gedaan.





28 april 2019 - Wat eten we vanavond
Auberginekebabs met salade, pitabroodjes, hummus en knooflooksaus. En een lekkere Rioja...





27 april 2019 - Asperges
Dit keer in een salade met kalkoen, sla en appel en met een appeldressing.





27 april 2019 - Koningsdag
Aan de kleding kun je wel zien dat het niet echt warm was dit jaar op Koningsdag. Gouda probeerde er nog wat van te maken met een podium met muziek.





26 april 2019 - Oranje Tompoucen
Het wordt een beetje traditie: elk jaar een foto van oranje tompoucen (of tompoezen, zie 2015...). En elk jaar hebben die boeven bij de Plus supermarkt ze zogenaamd weer "in de aanbieding". Ze hebben ze nog nooit voor een "normale" prijs in de winkel gelegd. Omdat ik het al jaren bijhoud is ook te zien dat ze ze steeds duurder maken. Ze zijn nu zelfs 50% duurder dan vorig jaar! En Cristel en ik waren het er wel over eens: ze waren eigenlijk niet eens echt lekker dit jaar. De bodem leek wel van karton! Dus, of ik ze volgend jaar nog op de site heb staan? (Tja, je kunt er maar druk mee wezen...)





25 april 2019 - Wat eten we vanavond
Ravioli met kip en gegrilde pompoen.





22 april 2019 - Wat eten we vanavond
Geitenkaasquiche met geroerbakte spinazie.





22 april 2019 - Lentewerkzaamheden
Wat nieuwe plantjes her en der en een vervanging van de door de buxusmotten opgevreten buxusstruikjes.





22 april 2019 - Lente
Aaaahhh, leuk die nieuwe gansjes...





21 april 2019 - Asperges
Vandaag met warm gerookte zalm, een eitje, peterselie en die onovertroffen botersaus...





20 april 2019 - Latte Art
Een decent appeltje al zeg ik t zelf.





19 april 2019 - Ricotta mascarpone taart
Omdat Henk en Reiny morgen langs komen heeft Cristel een lekker taartje voorbereid. Moet ik nog zo lang wachten?





19 april 2019 - Lente
Echt, die kweepeer heeft nog nooit zoveel bloemen gehad!





14 april 2019 - Lente
De Japanse kers achterin de tuin valt bijna om van de bloesems. En als het aantal bloemen in de kweepeer en de appelboom garant staan voor peren en appels wordt dit een record jaar! Alleen het grasveld doet het niet zo goed: dat staat vol met vergeet-me-nietjes. Nou ja, ziet er wel leuk uit en als ze uitgebloeid zijn maai ik die zooi gewoon weer tot de grond af.





13 april 2019 - Asperges
Voor onze 3e keer asperges dit jaar een heel creatief recept: tagliatelle met asperges in room-citroensaus, met gegrilde halloumi en walnoten en een beetje rucola. Mjam...





10 april 2019 - Wat eten we vanavond
Ravioli met nootjes, gegrilde venkel en parmezaanse kaas. Lekker en eenvoudig.





07 april 2019 - Asperges
En voor het tweede weekend asperges nu een combinatie met hertenrug medaillons, vijgen, cranberriesaus en puree van aardappel en zoete aardappel. Omdat de puree in een vierkantje werd opgediend smaakte hij ook vierkant lekker...





07 april 2019 - Borrelen in je eendje?
Nee, met twee eendjes, die het blijkbaar wel gezellig vonden zo dicht bij ons. De restjes crackers gingen er in als koek bij ze. En wij genoten gewoon van het schandalig lekkere weer nadat we de groenbak hadden volgemaakt met winterrommel, onkruid en afgestorven bloemen. Van mij mag het vanaf nu zulk weer blijven!





06 april 2019 - Wat eten we vanavond
Spanakotiropita!





04 april 2019 - Wat eten we vanavond
Verse pasta (van Albert Heijn...) met pompoen uit de oven en salieboter. Heerlijk...





03 april 2019 - Lente
Ik krijg maar geen genoeg van die bloesems in de pruimenboom...





30 maart 2019 - Asperges
Aan het begin van het aspergeseizoen starten we vaak met asperges op traditionele/Vlaamse wijze: met ham, ei, peterselie en een lekker botersausje. Zalig met rozemarijnaardappels uit de oven.





30 maart 2019 - Lente
De pruimenboom vertoont explosieve bloei...





24 maart 2019 - Lente
Zowaar was het vandaag lekker in het zonnetje vandaag. Iets vroeger dan vorig jaar begint alles weer te bloeien. De pruimenboom heeft weer eens als eerste enkele bloesems en staat samen met de magnolia in bloei. De kweepeer staat ook te popelen, net als de kersenboom.





21 maart 2019 - Wat eten we vanavond
Tarte tatin met groenten.





18 maart 2019 - Wat eten we vanavond
Gegratineerde paprika's, gevuld met tonijn en ansjovis, uit de oven.





16 maart 2019 - Wat eten we vanavond
Zelfgemaakte pastinaak-gnocchi met knoflook-botersaus en slamix.





15 maart 2019 - Wat eten we vanavond
Een kunststukje: garnalen met bieslook op een torentje van gewokte witlof en oesterzwammen. Buiten beeld maar ook erg lekker voor erbij: een komkommersalade met walnoten, ui en yoghurt.





07 maart 2019 - Wat eten we vanavond
Pompoen-pinda soep in onze nieuwe grote soepkommen.





23 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Tapas: gefrituurde ringen van ui, tomaat en paprika en chilichampignons. De viskoekjes kwamen later en staan niet op de foto...





21 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Uit het blaadje van de Plus: Spaanse stoofschotel met wortel, paprika, kikkererwten, quinoa en garnalen. Wel aardig...





15 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Om een overgebleven avocado op te maken zelf wat bedacht: salade met avocado, kalkoenfilet, bloedsinaasappel en veldsla. Tja, toen bleek die avocado half verrot, zodat er niet heel veel van in de salade terecht kwam... Smaakte evengoed lekker!





10 februari 2019 - Wat eten we vandaag
Pizza Diavolo. Speciaal op de markt hadden we een extra pikant worstje gehaald. Pittig!





09 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Aubergine timbaaltjes met trostomaatjes uit de oven.





06 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Een recept uit Puur Pascale 2: zeebaars omwikkeld met courgette, met kruiden en trostomaatjes uit de oven.





03 februari 2019 - Wat eten we vanavond
Een recept uit Puur Pascale 2: gemarineerde knolselderij met makreel, pistachenoten, bieslook en peterselie. De knolselderij moest je met de mandoline flinterdun snijden en dan marineren in walnootolie en azijn. Lekker!





26 januari - 2 februari 2019 - La Toussiere
Derde keer in La Toussierre voor een weekje skiën. We hebben in de 23 jaar dat we met z'n 6-en op skivakantie gaan nog nooit zoveel sneeuw gehad. En alleen in Chatel, de 2e keer, reden we ook met de sneeuwkettingen erom naar huis (nou ja het dal uit). Erg imposant: de bergen sneeuw langs de weg werden in de loop van de week steeds hoger en op het laatst liepen we door een wal van 2 tot 3 meter sneeuw naar het restaurant verderop. Door de hevige sneeuwval hebben we de laatste skidag op vrijdag maar 1 lift en 1 piste gedaan, want meer was niet open en zelfs de "soleil" piste was eigenlijk alleen tiefschnee. Het was echter wel weer gezellig en we hebben wat frisse lucht binnengekregen...





19 januari 2019 - Wat eten we vanavond
Lamskotelletjes met muntsaus, tuinbonenpuree en gebakken aardappels. Hmmmm...





19 januari 2019 - Heel Holland bakt?
Nee, ik had gewoon zin om lekkere spritsen te halen bij de Plus, maar die hadden ze niet. Eigenlijk hebben ze die bijna nooit. Dan maar eens zelf proberen. Iets meer werk, maar deze smaken echt prima!





17 januari 2019 - Wat eten we vanavond
Een "omelet" met courgette, bietjes en kruiden.





13 januari 2019 - Wat hebben we voor toetje
Zelfgemaakte tiramisu. Paste wel bij die zelfgemaakte pasta vonden we.





13 januari 2019 - Wat eten we vanavond
Sterk gebaseerd op een gerecht uit Jamie's Italië: penne met gehaktballetjes (met rozijnen, pijnboompitten, ui en munt) en tomaatjes uit de oven.





02 januari 2019 - Wat eten we voor lunch
Lekker knapperig gebakken balkenbrij van Ome Jos!





01 januari 2019 - Pizza
Laten we het nieuwe jaar maar eens goed beginnen met een zelfgemaakte pepperoni pizza.